PLUSMARK Marka Patent Tescil ve Yabancı Personel İşlemleri

Barkod Tescili (Barkod Numarası)

Barkod Tescili veya diğer adıyla barkod numarasıyla barkod simgeleri, kodlanabilir bilgilerin barkod okuyucu cihazlarınca okunmasını sağlayan bir simge olup, farklı kalınlıklarda, çoklu sayıda yan yana dizilmiş siyah çizgilerden oluşmaktadır. Barkod numaraları tüm dünyada tektir ve belli standartlara göre verilmektedir.

Günümüzde en yaygın barkod standardı, merkezi Brüksel’de bulunan GS1 tarafından geliştirilen EAN/UCC standardıdır.blank

Barkod Nasıl Alınır?

Türkiye’de BARKOD tescili için tek başvurulacak yetkili kurum Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğidir. Tüm BARKOD Tescil başvuruları burada işlem altına alınmaktadır. Başvurular firma bazında yapılmaktadır ve firmalar ürün çeşitlerinin sayısına göre bir BARKOD numarası almaktadır. Barkod almak için, gerekli belgeleri tamamlamak ve sisteme giriş ücretini ödemek suretiyle TOBB’a başvuru yapılmaktadır. Sisteme giriş ücreti işletmenin yıllık cirosu ve ürün çeşidi sayısı kriterlerine göre belirlenmektedir.

Barkod tescili firmaya özel olarak verildiği gibi bu başvurunuzun yapıldığı tarihten itibaren her yıl barkod üyeliğinizi yenilemeniz gerekmektedir.

Barkod tescili başvurudan yaklaşık üç iş günü içerisinde neticelenir ve belgeniz tarafınıza iletilir.

Almış Olduğunuz Barkod numarasını buradaki Kontrol Basamağı Hesaplama linkinden Kontrol edebilirsiniz.

Barkod Üyelik Aidat İşlemlerine buradaki linkten ulaşabilirsiniz.

Barkod Tescil veya Tescili İçin Gerekli Belgeler ;

1-) Başvuru Formu
2-) Noterden Onaylanmış Taahhütname
3-) Faaliyet Belgesi veya Hangi Odaya Kayıtlı ise Sureti
4-) Başvuruda bulunulan yıldan bir yıl öncesine ait Kurumlar Vergi Beyannamesi olmalı ve firmanın muhasebecisine ya da mali müşavirine onaylatılmalıdır. Firma başvuru yaptığı yıl içinde kurulmuş ise gelir tablosu yerine kuruluş ilanının yer aldığı Ticaret Sicili Gazetesi
5-) Sisteme Giriş Ücreti Banka Dekontu

10’dan fazla ürün çeşidi için barkod üyelik başvurusu evraklarına bu linkten ulaşabilirsiniz

10’dan az ürün çeşidi için barkod üyelik başvurusu evraklarına bu linkten ulaşabilirsiniz

Not: TOBB tarafından istenen tüm belgeler veya evraklar ıslak imzalı olmalıdır. ( Fotokopi veya Mail ile Gelen Evraklarla Kesinlikle İşlem Yapılmamaktadır.)

Kitap, dergi ve benzer süreli yayınlar için alınması gereken ISBN ve ISSN numaraları, Kültür ve Turizm Bakanlığı-Kütüphaneler Genel Müdürlüğü tarafından verilmektedir.