PLUSMARK Marka Patent Tescil ve Yabancı Personel İşlemleri

Marka Başvurusu

Türkiye’ de Marka Başvurusu işlemlerinin yapıldığı tek yetkili kurum Türk Patent Enstitüsü’dür. Türkiye’de bulunan gerçek ve tüzel kişiler tek başlarına ya da Türk Patent Enstitüsü’ ne kayıtlı ve yetkili Marka Vekilleri ile başvuruda bulunabilirler. Marka başvurusu özen gösterilmesi gereken, marka örneği ve marka ismi açısından geri dönüşü olmayan bir aşamadır. Yaklaşık 10-12 ayı kapsayan bir sürecin başlangıcı olan bu aşamanın konunun uzmanı yetkili bir vekil vasıtasıyla yürütülmesinde büyük fayda vardır.blank

Marka başvurusu Türk Patent Enstitüsü nezdinde gün, saat, dakika ve saniye itibariyle koruma altına alınır.

Marka başvurusu yapıldıktan sonra, Türk Patent Enstitüsü tarafından başvuru evraklarının doğruluğu (şekli inceleme) ve markanın herhangi bir benzerinin olup olmadığı incelenir.

Marka başvurusu; araştırma sonucunda markanın müsait olduğunun belirlenmesinin ardından kullanmayı arzuladığımız faaliyet konularında (sınıflandırmayla seçilen) markanın tescil talebinde bulunmasıdır.

Marka tescili itiraz olmaması ve red gibi herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması durumunda yaklaşık olarak 6 ay sürmekte olan bir işlemler sürecidir. Marka tescilinde pek çok yazışma ve işlem mevcuttur. Her hangi bir itiraz veya red le karşılaşmayan bir markanın dahi işlemlerinin takip edilmesi için özel önem ve ihtisas gerektiği dikkate alınırsa markanın reddedilmesi veya ilan aşamasında itiraz edilmesi durumunda profesyonel yardıma ihtiyaç duyulacağı aşikardır. Bu nedenle marka tescili ve marka tescili ile ilgili tüm işlemlerin profesyonel vekiller aracılığıyla yürütülmesi çok önemlidir.

En baştan tescil belgesinin teslimi aşamasına kadar ciddiye alınması gereken ve ciddiyetle takip edilmesi gereken bu işlemler bütününü PLUSMARK Marka Patent Danışmanlık Ofisi olarak yürütmekteyiz.

Markanın Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan koruma tescil başvurusudur.

Markanın ön Benzerlik aramasının yapılması ;

  • Markanın başvurusunun yapılmasından önce markanın aynı veya aynı türdeki mal veya hizmetle tescil edilmiş veya başvurusu yapılmış bir marka ile aynı veya ayırt edilemeyecek kadar benzer bir marka olup olmadığının araştırılması yapılır.
  • Markanın koruma kapsamı ile ilgili faaliyet konusunu kapsayan sınıfların belirlenmesi.
  • Marka Başvuru süreci, gerekli ücretler ve süresi hakkında bilgilendirme yapılması
  • Marka başvurusu için gerekli marka görseli (varsa logo) , belgelerin ve ücretin talebi
  • Ücretlerin ve Gerekli belgelerin temini ile marka tescil başvuru dosyasının hazırlanması
  • Marka Başvurusunun yapılması.

Kimler Marka Başvurusu Yapabilir?

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ikametgahı olan veya sınai veya ticari faaliyette bulunan gerçek veya tüzel kişiler veya Paris Sözleşmesi yahut Dünya Ticaret Örgütü Kuruluş Anlaşması hükümleri dahilinde marka başvuru hakkına sahip kişiler ile

Türkiye Cumhuriyeti uyruğundaki kişilere kanunen veya fiilen marka koruması tanıyan devletlerin uyruğundaki gerçek veya tüzel kişiler de karşılıklılık ilkesi gözetilerek Türkiye’de marka başvurusu yapabilir.

Marka Başvuru Şekli

Markasının tescil edilmesini talep eden başvuru sahibi veya vekili online olarak (e imza ile marka başvurusu) ya da bilgisayarda veya daktiloda yazılmış dilekçe vasıtasıyla başvuruyu iletebilir. El yazısıyla doldurulan başvuru dilekçeleri kabul edilmez.

Başvuru için gerekli evraklar şunlardır

Başvuru Şahıs Adına Yapılacaksa;

Vekaletname (noter tasdiki gerekmez)
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
T.C. Kimlik No
Logo Örneği (varsa)

Başvuru Firma Adına Yapılacaksa;

Vekaletname (noter tasdiki gerekmez)
Vergi Levhası Fotokopisi
İmza Sirküleri Fotokopisi
Logo Örneği (varsa)