PLUSMARK Marka Patent Tescil ve Yabancı Personel İşlemleri

Marka Devir İşlemleri

Marka Devir İşlemleri işlemleri Marka Tescil edildikten sonra gerektiği durumlarda bir başkasına devri Türk Marka ve Marka Kurumu nezdinde mümkündür. Marka devri isteğe bağlı olarak şahsa veya firmaya yapılabilmektedir. Marka devri marka başvuru durumundayken de uygulanabilmektedir. Fakat marka durumu red ile sonuçlanırsa maddi olarak zarara uğrama ihtimali bulunmaktadır.blank

Bir firmaya ait olan marka devir işleminde eğer firma tamamıyla devir yapıyorsa ayrıca marka devri gerekmez. Yani firmasının aktif ve pasifini komple olarak devreden bir kişi markasını da devretmiş olur.

Tescilli bir marka devredilebileceği gibi henüz marka başvurusu yapılmış ve işlemleri devam eden bir marka da devredilebilir. Marka, tescil edilen veya başvuruda bulunulan mal veya hizmetlerin bütünü veya belirli bir kısmı için de devredilebilir.

Marka devri işleminin hem noter hem de Türk Patent ve Marka Kurumu ayağı bulunmaktadır. Marka devir işlemlerinde gerekli belgeler tamamlanıp Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuru yapılır. Kurum devir hakkında karar alır ve marka devri tamamlandıktan sonra marka sicil defterine kayıt edilir.

Devir sözleşmesinde marka tescil numarası, tescil tarihi, marka sınıfları ve marka ismi açık bir şekilde bulunmalıdır. Bir markanın devredilmesi için bazı hususların bilinmesi gerekir.

Bunlar: Devri yapılacak olan markanın üzerinde haciz ve rehin gibi hükümlerin bulunmaması gerekir. Markanın ayırt edilmeyecek derece benzeri varsa onların aynı marka ile birlikte devri gerekir. Marka devir sözleşmesinin gerekli tüm bilgileri detaylı olarak taşıması gerekmektedir.