Patent Devir İşlemleri
Patent Devir İşlemleri başlatarak Patent başvurusu veya Patent Tescilini, başkasına devir edebilirsiniz. Devir işleminin Patent Siciline kayıt edilebilmesi için aşağıda sayılanlarla başvuruda bulunulması gerekir.
Patent, sahibine üretim ve kullanım hakkı verdiği gibi satış ve kullandırma yöntemi ile gelir imkanıda sağlamaktadır. Patent başkasına devir edilebilir. Böyle bir durumda tüm haklar süresiz olarak devir alan şahıs yada firmaya geçmektedir. Patent devir işlemi ile devir edenin patent üzerindeki tüm hakları son bulmaktadır.
Argeye yatırım yaparak buluşlarına önem veren firmalar için devir anlaşmaları gelir sağlamaktadır. Patent devir işlemi, o patentin ne kadar değer gördüğünün ve sanayiyi uygulanabilir olduğunun kanıtıdır. Bu durum patent sahiplerinin gerçek anlamıylada buluş yapabildiklerinin de bir göstergesidir. Ticarileşebilen bir patent katma değeri yüksek buluş demektir.
Patent devri başvuru sahibi ve devir alan arasında noter kanalı ile yapılacak olan bir devir sözleşmesinin Türk Patent Enstitüsüne sunumu ile gerçekleşmektedir. İlgili sözleşmenin Türk Patent Enstitüsü siciline mutlak olarak kayıt edilmelidir.
Patent devir işlemleri hak kaybı yaratabilecek işlemler olduğu için konusunda uzman vekil firmalar tarafından yapılması önerilmektedir.
Patent veya Faydalı Model müracaatı veya belgesi diğer kişilere devir edilebilmektedir. Devir sözleşmesinin diğer kişilere karşı hüküm kazandırabilmesi açısından Sistem Patent ofisimizde Patent Vekillerimiz tarafından sicil defterine kayıt edilmesi ile yapılacaktır. Kayıt işlemi, alt kısımda yer alana evrakların PLUSMARK Marka Patent Danışmanlık şirketimize iletilmesi ile yapılacaktır.
Patent Devri İçin Gerekli Belgeler
- Noter Onaylı Devir sözleşmesi
- Devir alan şahıs veya tüzel kişilik resmi evrakları
- Vekaletname
- Devir harç dekontu